Årets Sommarles

Frå 1. juni til 31. august kan dei som går i 1. til 7. klasse bli med på sommaren sin kulaste lesekampanje!

Les meir »
Astrid og Asbjørn på djupt vatn

Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Så eit frø og haust det som gror

Biblioteket er ope med redusert opningstid

Vi ønskjer lånarane våre velkomen tilbake på biblioteket frå og med 18. mai.

Biblioteket er ope med redusert opningstid

Skrivekonkurranse om miljø

Koronapandemien har vore katastrofal for mange, men har òg medført at klimagassutsleppa har gått ned. Kva tenker du om det? Vi inviterer barn og unge til skrivekonkurranse om miljø. Med på vegen får du skrivetips frå Ingelin Røssland.

mystisk skog

Filmoteket

Den nye måten å låne film frå biblioteket på!

Filmoteket

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen

Jorda rundt frå sofakroken

No når vi ikkje reiser så langt, kan det vere ekstra godt å reise vekk i andre sine reiseskildringar. Her får du tips om polare eventyr, dristige seglasar og møte med det ukjende, frå Nasjonalbiblioteket sine digitale lese- og lytteopplevingar.

Jorda rundt frå sofakroken

Lag digitalt nasjonalt lånekort sjølv på nett

Lag nasjonalt lånekort på nett og få tilgang til dei digitale tenestene til biblioteket.

Nasjonalt lånekort

Turliv i koronatid

Korleis kan vi piffe opp nærturen, og har du tenkt på at du ikkje bør bruke turpostkassane akkurat no? Her får du tips om turliv for tida vi er i, med aktuelle appar og anna.

Turliv i koronatid

Biblioteket er stengd!

Biblioteket (inkl. meirope) held stengd f.o.m 12. mars og gjeld inntil vidare.

Koronavirus