Busstransport til Spelet om Olavsgildet

Det er sett opp buss mellom Våge og Onarheim i samband med framsyninga

Busstransport til Spelet om Olavsgildet

Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.

Les meir »

Korleis får du barnet til å sove?

Gode råd om barn og søvn er av og til dyre. Her får du nokre heilt gratis.

Les meir »
Eit spedbarn i djup søvn. Foto

Kva er miljøstatus hos meg?

Ferske tal frå "Hold Norge rent" viser at over 40 000 frivillige deltok i strandryddeveka i vår. 46 tonn avfall vart samla inn av 1350 ulike aksjonar. Sjekk også den gratis appen frå miljøstatus.no for å finne anna informasjon om miljøet der du er akkurat no.

Les meir »
Kva er miljøstatus hos meg?

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Les meir »
Landskapsmaleri frå Ulvik. Foto.

Kvinnekamp i litteraturen

Det lid mot 8. mars og kvinnedagen. I det høvet set vi søkelyset på likestillingskampen.

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Filmreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss. Ikkje la deg lura av usunne snarvegar og trendar. Bygg på dei trygge råda, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!