Til leseforslag
Omslag: "Mytteriet på Wager : en beretning om skipbrudd, opprør og mord" av David Grann
Vaksne

Mytteriet på Wager

David Grann

Mytteri
Bestill

Anbefaling

Strålande maritim thriller frå verkelegheita

Forfattaren bak The Lost City of Z og Killers of the Flower Moon, som nyleg har vorte filmatisert i regi av meisterregissøren Martin Scorsese, er aktuell med boka The Wager.

Boka handlar om HMS Wager og mytteriet som finn stad når skipet grunnstøyter etter å ha runda Kapp Horn. Dei som har likt bøkene til Patrick O'Brian og Hornblower-serien til C. S. Forester vil umiddelbart kjenne seg att. Boka er skriven som ei thriller frå røynda og passar også for dei som ikkje har hatt interesse for maritim historie frå før.

Om boka

Den 28. januar 1742 skyller en synkeferdig seilskute opp på kysten av Brasil. Om bord er tretti avmagrede menn, knapt i live, som har en ekstraordinær historie å fortelle. De er overlevende fra Wager, et britisk fartøy som hadde forlatt England i 1740 for å jakte på en spansk gallion full av skatter. Wager hadde forlist på en øde øy utenfor Patagonia etter å ha rundet Kapp Horn. Her utviklet det seg til rent anarki. Kapteinen ble utsatt for mytteri, og mytteristene satte til havs igjen. De blir hyllet som helter da de omsider kommer seg hjem. Seks måneder seinere dukker kapteinen og hans menn opp i England. De har en helt annen historie å fortelle. Dette er en storslått fortelling om ekstreme utfordringer, overlevelse og selve kampen om verdensherredømme.

Kontakt

Tysnes kommune
Ansvarleg redaktør: Mats Løve Gjersvik
Besøk oss på facebook
Bygd med Libry Content